19 de novembre del 2011

Dues escenes que conviuen

Avui, anant cap a El Galliner...
Tenia ganes de recuperar el treball del dissabte anterior tot i sabent que avui, el noi que feia de televisió l'altre dia, no hi era. Ho resoldria posant-hi un altre company. Què hi farem! Pensava també que quan arribés els esperaria a l'aula amb música animada per escalfar amb alegria.

Ja es veu El Galliner al fons
I sí, a l'aula, hem començat els estiraments de rigor amb música animada. He mirat els alumnes joves com escoltaven la música i m'he adonat que estava passadíssima de moda. Els he proposat que els propers dies poden portar música que els agradi per escalfar. Els ha semblat perfecte, la Mariona ha dit que ella en portaria el proper dia. Llavors he canviat el cd i he posat Nino Rota, un clàssic que almenys no passa de moda.

Hem revisat dues de les improvisacions del dia anterior:
1. La Renunciació: Amb l'Oriol i l'Aina hem treballat el comportament dels personatges i quins eren els moviments a l'espai mentre la Laura i en Josep decidien com estaven a escena quan ells entraven.
2. L'Aram, la Brogan i l'Ana han revisat i ordenat la improvisació que van fer l'Eloi, la Iraida, la Mariona, la Júlia i l'Irene. Com que l'Eloi no ha vingut, l'Andreu ha fet el seu paper. Han vist quina era la dificultat de l'escena: igual que a l'anterior hi havia dos línies d'acció diferents que en un punt xocaven.
Hem treballat, observat i comentat les escenes. Tot això ens ha servit per treballar la SIMULTANEÏTAT a escena a la segona part de la classe:
Han hagut de crear una impro amb grups de quatre. Però a cada grup hi havia DUES PARELLES amb una situació diferent i en UN ESPAI únic o en dos ESPAIS PARAL·LELS per a l'espectador. En un moment de la impro havien de relacionar-se els quatre personatges i llavors tornar-se a separar. També els he demanat que hi hagués un CRIM (que es vegi, se senti o s'expliqui...) i una CANÇÓ.

A) Mariona, Ana, Brogan i Laura: veiem dues cambres separades per un cel obert. A cada cambra una parella de noies. Una, del pis de l'esquerra, observa per la finestra el que passa al pis del costat. Sent un gran crit, plors i veu una noia que entra a l'habitació i és escridassada per l'altra. La que observa per la finestra, morta de por li comunica a la companya de pis que s'ha produït un crim just al costat. Pocs segons després sona el timbre i són les veïnes que demanen sal.
A partir d'aquí, una sèrie d'equívocs es desencadenen fins arribar  
al final. Han matat algú? A qui? Per què va cantant una cançoneta com si no hagués passat res?

B) Júlia, Josep, Iraida i Aram. Un sopar de dues parelles. Una l'acaba de preparar a la cuina, l'altra s'espera al menjador. Els nois amaguen alguna cosa. Un explota, no pot més.



C) Irene, Oriol, Andreu i Aina. Dues sales, una és una comissaria amb dos mossos jugant a escacs i esperant alguna trucada. Tenen ganes d'acció. A l'altra costat de l'escenari, un matrimoni, l'home en veu baixa i molta por confessa un crim a la seva dona. Ella el delata amb una trucada. Apareix l'autoritat i es desvela la traïció d'ella.

1 comentari:

  1. Va estar molt bé! :D El que em sap greu és que faltaré molts dies seguits... :/ Espero no perdre el fil...

    ResponElimina